Bjelovarska komunalna tvrtka preuzima brigu o zelenim površinama

Bjelovarska komunalna tvrtka Komunalac preuzet će do daljnjega i bez javnog natječaja usluge održavanja javnih gradskih zelenih površina, jednoglasno je odlučeno na sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak.

Komunalac, tvrtka u stopostotnom vlasništvu Grada Bjelovara preuzima održavanje zelenih površina jer je Grad Bjelovar nakon više žalbi poništio prethodni javni natječaj za tu uslugu, a u međuvremenu je istekao ugovor s dosadašnjim koncesionarom, obrtom Cvjetni atelje Marina koji je taj posao obavljao više od 20 godina.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić podsjetio je na sjednici Gradskog vijeća da je natječaj za održavanje javnih zelenih površina pokrenut prije gotovo godinu dana, no da i dalje nije okončan jer se jedan od prijavitelja žalio na odluku o poništenju natječaja Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Napomenuo je da je ugovor s koncesionarom, obrtom Cvjetni atelje Marina, istekao u listopadu prošle godine.

“Još čekamo odluku državne komisije, a odluku da ćemo Komunalcu prepustiti održavanje zelenih površina najavili smo još na prethodnoj sjednici”, podsjetio je zamjenik gradonačelnika, dodavši da nitko od njih tada nije mogao znati da će se javna nabava toliko odužiti, ali postupaju po zakonu.

Poručio je da su dužni održavati zelene površine i smatra da je odluka Gradskog vijeća svima u interesu.

Rekao je također da će Komunalac preuzeti određen dio radnika koji su radili u Cvjetnom ateljeu Marina.