Kako kreirati održivu budućnost? Na Greencajt festivalu u Zagrebu!

ZAGREB, 31. ožujka 2023. (Hina) - Festival održivosti, dvodnevni Greencajt festival održat će se 24. i 25. svibnja na lokaciji Stare Tvornice električnih žarulja (TEŽ) i zelene oaze Rougemarin parka. Ovo izdanje festivala predstavit će se pod novim sloganom i vizualnim identitetom koji je nastao u suradnji s jednom od najnagrađivanijih reklamnih agencija Imago Ogilvy koja je prepoznala važnost brige o okolišu.

Na vizualno atraktivan način skreće se pozornost kako nas je pretjerana i često nepromišljena konzumacija gotovo dovela do točke bez povratka te je zadnji tren da svojim djelovanjem taj trend promijenimo. Za to je prvenstveno potrebna promjena svijesti, na koju ova kampanja vizualno glasno apelira. Greencajt u formi festivala održivosti također je i mjesto razmjene ideja i znanja.

Jedinstveni program predstavit će više od 30 panela i predavanja, ugostit će više od 80 govornika i panelista iz 12 zemalja svijeta – stručnjake za okoliš i klimu, znanstvenike, biznismene, novinare iz područja klimatskog izvještavanja, predstavnike lokalne, nacionalne i europske uprave, menadžere za održivost, avanturiste i eko entuzijaste.

Osim bogatog programa, Greencajt festival će i ove godine dodijeliti nagrade za okoliš, Green prix 2023. u šest kategorija, za najbolja održiva rješenja, inovacije, kampanje, gradove i županije, obrazovne institucije te za Greenlidera, najinspirativniju osobu godine u Hrvatskoj koja je predvodnik zelenih inicijativa u društvu, a koji se bira temeljem najvećeg broja glasova javnosti. 

Cilj ovog jedinstvenog festivala je naglasiti važnost svladavanja globalnih izazova uzrokovanih klimatskom krizom, kako na međunarodnoj razini, tako i u lokalnim sredinama. Uz sav navedeni sadržaj, neće nedostajati ni dobre zabave. Tijekom dana, zelena oaza Rougemarin Parka bit će mjesto za opušteno druženje, a navečer će posjetitelji uživati u odličnoj atmosferi najpoznatijih glazbenih bendova.