Predstavljena rješenja za gradske parkove u Bjelovaru iz EU fondova

BJELOVAR, 3. listopada 2023. (Hina) - Arhitektonski ured 3E projekti predstavio je u utorak u bjelovarskoj Gradskoj upravi prostorno-programsku studiju s idejnim rješenjima za tri nova gradska parka, čija je ukupna vrijednost sedam milijuna eura, a trebali bi biti izgrađeni do kraja 2027. uz pomoć EU fondova.

Studijom su obuhvaćene tri lokacije zelenih površina u Bjelovaru za koje su definirani sadržaji te su ponuđena idejna rješenje krajobraznog uređenja za svaku pojedinu lokaciju.

Dva nova parka trebala bi se graditi u sjevernom dijelu grada, a jedan u centru pored gradskog bazena.

Prvi je na redu za realizaciju sportsko-rekreacijski centar s parkom pored gradskog stadiona na prostoru bivše vojarne, za koji se u roku mjesec dana očekuje ishođenje građevinske dozvole.

Riječ je o investiciji čija se vrijednost okvirno procjenjuje na dva milijuna eura, pri čemu se očekuje bespovratnih milijun eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Uz rukometna i košarkaška igrališta, boćalište, trim stazu i stolove za stolni tenis, u parku koji će se prostirati na više od četiri hektara površine trebao bi se nalaziti i prostor za piknik te park za pse i moderna dječja igrališta.

Sva predstavljena idejna rješenja dio su Studije zelene infrastrukture, što je osnova za kandidiranje projekata na natječaje čije se raspisivanje očekuje uskoro, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.