Holcim (Hrvatska) d.o.o. donirao sredstva za nabavu pametnog komunikacijskog modula za nadzor i kontrolu potrošnje energenata u Lepoglavi

Grad Lepoglava ostvario je djelomično sufinanciranje projekta projekt ''Pametna i održiva rješenja – Grad Lepoglava'' od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a kako bi projekt bio svrsishodan i učinkovit uputili su zahtjev za donacijom za namjensku nabavu pametnog modulu te je isti odobren.

U četvrtak, 8. veljače 2024. godine u Lepoglavi je potpisan Ugovor o donaciji za financiranje nabave pametnog komunikacijskog modula za nadzor i kontrolu potrošnje energenata u Gradu Lepoglava vrijedan 13.000,00 eura.

”U Holcimu već duže vrijeme ulažemo u takve aktivnosti u našim proizvodnim pogonima pa nam je ovaj projekt naslonjen na naše vrijednosti. Donacije smo povezali sa našom strategijom poslovanja zbog toga što smatramo da je to najkvalitetniji način na koji neka tvrtka može doprinijeti lokalnoj zajednici u kojoj posluje”, naglasila je Julija Škoro, direktorica održivosti.

Grad Lepoglava, temeljem Strategije razvoja grada ka zelenoj i energetski učinkovitoj lokalnoj zajednici, gradi eko sustav kojim će ostvariti značajne uštede energenata s ciljem kvalitetnijeg života za sve stanovnike.

”Zajedno s Holcimom ostvarili smo nove ciljeve i novi sadržaj u gradu, a to je zaštita okoliša i provođenje projekata energetske učinkovitosti“, istaknuo je Marijan Škvarić, gradonačelnik Grada Lepoglave.

Pametni modul je uređaj za digitalno upravljanje javnom rasvjetom kojim se detektira i regulira trošenje električne energije te se na temelju parametara vrši kontrola i nadzor te otkrivaju kvarovi.

Holcim je u Hrvatskoj prisutan na 13 lokacija u osam županija. Brojnim projektima nastoje se napraviti iskoraci prema uspostavljanju novih standarda kod upravljanja prostorima rudarskih aktivnosti.