Hyundai ulaže 16,5 milijardi dolara u proizvodnju električnih automobila

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

Grupacija u kojoj su Hyundai i Kia u srijedu je objavila da do 2030. planira u Južnoj Koreji godišnje proizvoditi milijun i 440 tisuća električnih vozila.

Takav bi obujam proizvodnje činio oko 45 posto kombiniranog globalnog proizvodnog kapaciteta EV-ova od 3,23 milijuna vozila u 2030. godini, navodi grupa u priopćenju.

Reuters je prošlog tjedna izvijestio da Hyundai planira izgraditi tvornicu za proizvodnju električnih vozila u američkoj saveznoj državi Georgiji.

Atlanta Journal-Constitution je izvijestio da će ta južnokorejska kompanija uložiti u Georgiju 7,5 milijardi dolara i zaposliti 8500 ljudi u sklopu planova za izgradnju tvornice.

Prošle godine grupa Hyundai Motor najavila je da u SAD do 2025. kani investirati 7,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila, nadogradnju proizvodnih pogona i daljnja ulaganja u rješenja za pametnu mobilnost – tehnologiju koja bi poboljšala javni gradski prijevoz.