Zagreb – treći najbolji glavni grad za turiste u Europi!

ZAGREB, 23. kolovoza 2023. (Hina) - Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u srpnju je u glavnom gradu Hrvatske ostvareno 144.910 dolazaka i 265.113 noćenja, što predstavlja porast od 12 posto u dolascima i 7 posto u noćenjima, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

U srpnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz SAD-a, a slijede ih gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije. 

U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Velike Britanije i Nizozemske. 

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld izjavila je: ''Turistički rezultati u Zagrebu sjajni nisu samo za srpanj, već i za, ukupno, prvih sedam mjeseci ove godine. Naime, od siječnja do sada, u našem je gradu ostvareno 25 posto više dolazaka (678.857) te 17 posto više noćenja (1.364.491) u usporedbi s lanjskom godinom. Posebno veseli činjenica da su gosti iz SAD-a prvi po zabilježenim rezultatima što je efekt i naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, a posebno suradnje s USTOA-om, udruženjem Virtuoso te platformom Smithsonian.

Dodatno, upravo je objavljeno i istraživanje portala VisaGudie.World prema kojem je Zagreb zauzeo treće mjesto kao najbolji glavni grad za turiste prema parametrima sigurnosti, poznavanja engleskog jezika, cijenama itd. Ovakve vijesti, uz dosadašnje rezultate, itekako ulijevaju optimizam te očekujemo daljnji pozitivan nastavak turističkih rezultata u glavnom gradu Hrvatske'', objavio je portal Turističke zajednice Grada Zagreba.