Bjelovar dobiva suvremeni pročistač otpadnih voda

U Velikom Korenovu pored Bjelovara počinje rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje voda vrijedna više od 16 milijuna eura. 

Projekt vrijedan 16,2 milijuna eura putem javnog natječaja dobila je slovenska tvrtka Riko, a obuhvaća projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju te probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i dispozicije mulja.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak istaknuo je tijekom posjeta gradilištu da je dosad realizirano samo šesto posto od ukupnog iznosa ugovora, s obzirom da je uglavnom bilo riječ o projektiranju i ishođenju potrebnih dozvola.

”Najvažnije je da su već započeti radovi na popratnim objektima, te očekujemo da će krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca biti ishođena građevinska dozvola za najveći dio projekta, odnosno za sam pročistač otpadnih voda koji će se ovdje graditi”, naglasio je Hrebak.

Direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić predviđa se da će izgradnja biti završena za godinu dana, nakon čega slijedi još godina testiranja novog uređaja.

Dodao je i da se u novu investiciju krenulo jer postojećem pročistaču ističe rok trajanja pa je vrijeme da ga se zamijeni suvremenijim.