Blizanke velike pande prvi puta rođene u Južnoj Koreji…

SEUL, 27. srpnja 2023. (Hina/Reuters) - Južnokorejski zoološki vrt objavio je da su nedavno u zemlji po prvi put rođene blizanke velike pande.

Blizanke su rođene u zabavnom parku Everland u blizini glavnog grada Seula, objavio je zoološki vrt u videu na svom kanalu na YouTubeu.

"Ovo se čini kao odlična prilika da se pozove na bolju zaštitu i očuvanje pandi, koje su postale simbol ugroženih vrsta", rekao je šef zoološkog vrta Donghee Chung.

Prva blizanka je težila 180 grama, a druga, koja je na svijet stigla gotovo dva sata kasnije, 140 grama.

Između 40 i 50 posto novorođenih pandi su blizanci, kazao je Chung.

Kina šalje svoje crno-bijele ambasadore u inozemstvo kao znak dobre volje od 1950-ih u sklopu takozvane "panda diplomacije".

Do rođenja blizanki je došlo gotovo tri godine nakon što je Fu Bao, prva panda rođena u Južnoj Koreji, došla na svijet od istih roditelja Ai Bao i Le Bao.

"U usporedbi s rođenjem Fu Bao, ovaj put su dvije i mislim da su (roditelji) dvostruko sretniji", rekao je timaritelj životinja u zoološkom vrtu Cherwon Kang.

Trudovi majke Ai Bao su bili lakši nego za prve trudnoće, rekao je Kang, dodavši da je ganut načinom na koji je izdržala porođaj i iskazom majčinske ljubavi.

Fu Bao će se vratiti u Kinu najkasnije do srpnja iduće godine, rekli su iz zoološkog vrta.