Bravo, volonteri! U akciji Boranka posađeno je više od 130.000 stabala

SPLIT, 29. listopada  2023.  (Hina) - U akciji Boranka, kojom se od 2018. pošumljavaju opožarena područja u Dalmaciji, do sada je posađeno ukupno više od 130.000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru čime je postala najveća europska volonterska akcija pošumljavanja požarišta.

Na ovogodišnjim akcijama Boranke sudjelovalo je više od tisuću volontera, priopćeno je u nedjelju iz Boranke,

Peta i završna ovogodišnja akcija pošumljavanja požarišta održana je u subotu u naselju Plano iznad Trogira i na njoj je sudjelovalo više od 200 volontera.

Partneri Boranke su Savez izviđača Hrvatske, Hrvatska gorska služba spašavanja i Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a.

Boranka je dobitnik brojnih domaćih i stranih nagrada i priznanja – prva je organizacija iz Hrvatske i cjelokupne regije koja je osvojila i najprestižniju europsku nagradu za marketinšku učinkovitost – Zlatni Euro Effie.

Savez izviđača Hrvatske primio je i državnu nagradu za volonterstvo, a u veljači 2020. postao je i nositelj priznanja ''Ponos Hrvatske''.

Uz to, Boranka i Savez izviđača Hrvatske nedavno su osvojili izuzetnu europsku nagradu ''European Citizen’s Prize'' za 2020. koju dodjeljuje Europski parlament za izuzetan doprinos širenju Europskih vrijednosti.

Akcija Boranka nastavit će se i iduće godine.