Valamar zajedno s gostima planira posaditi 10.000 novih stabala

Valamar i ove sezone nastavlja s inicijativom ''Easy as one, two, tree“ u okviru koje gosti mogu donirati za sadnju novih stabala, pri čemu se kompanija obvezuje za svako donirano stablo zasaditi još jedno.

Ovom donacijskom kampanjom Valamar poziva goste da smanje svoj ugljični otisak i doprinesu očuvanju šuma u Hrvatskoj. Do sada je kroz inicijativu ”Easy as one, two, tree“ zasađeno više od 12.000 stabala, a u 2024. godini Valamar planira zasaditi 10.000 novih stabala.

”Naši su gosti oduševljeni ovom inicijativom, vrlo se rado uključuju u kampanju, pa su u konačnici i rezultati odlični. Lani smo tako svoj cilj sadnje 9000 novih stabala premašili dva mjeseca ranije od planiranog, a ove godine smo broj novo posađenih stabala odlučili dodatno povećati za tisuću. Osim što pošumljavamo Hrvatsku, podižući svijest o važnosti očuvanja okoliša, sadnjom novih stabala smanjujemo svoj ugljični otisak s ciljem daljnje dekarbonizacije poslovanja, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica Sektora kvalitete i održivosti u Valamaru.

Valamar je “Easy as one, two, tree” inicijativu pokrenuo u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH koja ima za cilj omogućiti tvrtkama, gradovima i općinama da neutraliziraju svoj ugljični otisak sadnjom stabala.

Valamar u svojim destinacijama brine o više od 80.000 stabala, a kroz ovu donacijsku kampanju omogućena je sadnja novih, koja su u protekle dvije godine zasađena u Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji.

Ovogodišnjoj akciji mogu se priključiti gosti Valamarovih hotela, ljetovališta i kampova u Poreču, Rapcu, Makarskoj, Dubrovniku te na otocima Krku i Rabu od 15. srpnja do 15. listopada 2024.

Usmjerenost u održivi turizam i društveno odgovorno poslovanje s fokusom na obnovljive zelene izvore energije, upravljanje otpadom, lokalno proizvedenu hranu i održivost u lancu opskrbe preduvjet je za odmorišni turizam koji je dobar za destinacije, djelatnike, goste i lokalne zajednice.