Zelena Hrvatska je portal Hrvatske izvještajne novinske agencije namijenjen svima koji su svjesni ili žele postati svjesni važnosti brige o okolišu i ljudskom utjecaju na okoliš, društveno odgovornom poslovanju, održivosti, kružnom gospodarstvu, aktualnoj okolišnoj politici Hrvatske i svijeta.

Klimatske promjene kojima svjedočimo, zagađenje, problemi s otpadom – teme su od ključnog značaja želimo li nastaviti živjeti na jedinom planetu koji imamo.

Naš portal ne želi plašiti svoje čitatelje nego ih upozoriti, informirati i obrazovati. Bavimo se i brojnim primjerima dobre prakse kojih je svakim danom sve više. Namjera nam je ohrabriti, a ne kritizirati.

Svijest o zelenim politikama naglo se interpolira u naše društvo, a društvu su u tom „ubrzanom tečaju“ potrebne znanstveno utemeljene podloge i provjerene informacije.

Upravo je to ono što nudimo. Naš portal objavljuje tekstove Hine, njezinih novinara i suradnika, ali i brojne tekstove inozemnih novinskih agencija, koje odlikuje najviši novinarski standard.

Ako želite biti ekološki osviješteni, ili ako te tek želite postati – na pravom ste mjestu.