Priznanje ECO Lider Invest za investiciju u novi Podatkovni centar

ZAGREB, 26. listopada 2022. (Hina) -Poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. godine projekt Lider invest u okviru kojeg se nagrađuju najbolje investicije u Hrvatskoj. Cilj je promicanje ulaganja kojima se otvaraju nova radna mjesta, povećava izvoz i stvara dodatna vrijednost.

Među dobitnicima priznanja za najbolje projekte, čija je proizvodnja počela u periodu od  siječnja 2019. do  siječnja 2022. godine, je i Ericsson Nikola Tesla. Na svečanosti proglašenja, kompaniji je dodijeljeno priznanje ECO Lider invest, nagrada za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša.

Stručni odbor ocijenio je da investicija u novi Podatkovni centar zadovoljava sve tražene kriterije. U ime kompanije priznanje je primio Hrvoje Benčić, direktor rješenja i usluga za kupce. Ova investicija kvalitetno oslikava strategiju Ericssona Nikole Tesle i fokus kompanije na održivom poslovanju. Uz ekonomske i društvene, uključuje postavljanje konkretnih ciljeva u području očuvanja klime i okoliša te postupanje u skladu s njima. Izrada novog, energetski učinkovitog Podatkovnog centra, s konsolidiranom infrastrukturom napajanja, mreže i poslužitelja, koji zadovoljava sve ekološke i sigurnosne standarde kao i poslovne zahtjeve, značajno pridonosi ostvarenju tih ciljeva.

 

Prelaskom na novu infrastrukturu Podatkovnog centra dodatno je smanjen ugljični otisak i potrošnja energije uz istovremeno efikasnije upravljanje i povećanje fleksibilnosti za korisnike. Zanimljivo je spomenuti da je modernizacija sustava grijanja i hlađenja omogućila i grijanje većeg dijela kampusa Ericssona Nikole Tesle otpadnom toplinom iz prostora Podakovnog centra i maketa.

Novi centar omogućuje i proširenje kompanijskog portfelja novim uslugama i rješenjima jer implementirane tehnologije garantiraju veće brzine i kapacitete što je imperativ današnjeg tržišta.

TAGOVI