Sporazum o suradnji između HUP-a i WWF-a Adria, cilj- održivo poslovanje

ZAGREB, 4. srpnja 2023. (Hina) - S ciljem jačanja održivog poslovanja i promicanje zaštite prirode u Hrvatskoj, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisala je memorandum o suradnji s udrugom WWF Adria, koja je dio mreže WWF-a, najveće svjetske organizacije za zaštitu prirode, priopćeno je u utorak.

WWF, s djelovanjem u više od 100 zemalja diljem svijeta te podrškom za oko 3000 projekata očuvanja i zaštite okoliša, donosi bogato iskustvo i stručnost na područje održivosti, kažu u priopćenju WWF Adria. 

Ističu kako suradnja između HUP-a i WWF Adrije predstavlja ključni korak prema osnaživanju poslodavaca u razumijevanju i sudjelovanju u različitim projektima vezanim uz održivo poslovanje, a jedan od ciljeva suradnje je organizacija zajedničkih konferencija, radionica, panela i edukacija usmjerenih na održivost poslovanja.

"Bez kvalitetne suradnje s poslovnim sektorom ne možemo očuvati našu prirodu. Zahvalni smo HUP-u na prilici da razgovaramo s članovima i pozovemo ih da razmisle o transformaciji svojih tvrtki i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Puno je primjera dobre prakse iz svijeta koje želimo podijeliti i primijeniti u Hrvatskoj“, istaknula je Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.