Sve više gradova otkazuje vatromet; slavi se uz konfete, vizualije…

ZAGREB, 29. prosinca 2022. (Hina) - Zagreb se ipak pridružuje gradovima bez vatrometa u novogodišnjoj noći, umjesto toga Zagrepčani će Novu godinu dočekati uz šarene konfete, vizualne efekte i bogati glazbeni program, priopćili su u četvrtak iz Ureda gradonačelnika.

Grad Zagreb uspio se pridružiti inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te se odustalo od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada.

Umjesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu građani će Novu godinu dočekati uz šarene konfete, vizualne efekte i bogati glazbeni program.

"Iako smo već komunicirali da idemo s novogodišnjim vatrometom, jer je on već bio ugovoren, ipak smo ovaj tjedan uspjeli pronaći drugo rješenje, zahvaljujući razumijevanju koje je pokazala ugovorena tvrtka", stoji u priopćenju. 

Program za doček Nove godine počinje na Trgu bana Josipa Jelačića 31. prosinca u 19 sati, sa zagrijavanjem uz DJ-a Kiki B., a u 21.15 sati nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz The Voice i A strane. Od 23 sata pa do iza ponoći nastupaju Pips, chips & videoclips, a nakon ponoći na pozornicu dolaze Nipplepeople.

U novogodišnjoj noći gradonačelnik Tomislav Tomašević obići će dežurne službe koje uključuju sklonište za beskućnike, hitnu službu, vatrogasce, policiju, te sa sugrađanima dočekati Novu godinu na Trgu bana Jelačića.